TOTUL DESPRE NUK       PRODUSE NUK        DESERVIRE       BIBLIOTECA       CONTACTE                                   RU   RO            

Tetine şi biberoane

Fără îndoiala, alaptarea este lucrul cel mai bun, pe care îl puteţi oferi copilului Dumneavoastră, pentru că laptele matern conţine toate substanţele nutritive necesare. Totuşi, dacă nu doriţi sau nu puteţi alăpta copilul, nu trebuie să vă mustre conştiinţa.

Tetinele pentru alimentare tot pot oferii dragoate...

Daca Dumneavoastră hrăniţi permanent sau periodic, copilul sau cu ajutorul tetinei, aceasta nu înseamnă, ca Dumneavoastră îi refuzaţi dragostea şi atenţia sa: când copilul mănâncă, alipindu-se de pieptul mamei, el nu numai ca se satură, dar trăieşte clipe de satisfacţie.

Cu timpul, laptele artificial pentru sugari corespunde necesităţilor copiilor de orice vârstă şi permite alimentarea copilului în diferite condiţii.

Sistema NUK Air Siystem

...si copilul se simte mult mai bine.

In timplu alimentatiei în biberon apare presiune. De aceea când copilul suge poate sa înghită şi aer, care îi creează disconfort. Toate biberoanele NUK sunt asigurate cu o sistema de aerare, care reglează presiunea din tetina şi diminuază posibilitatea de apariţie a colicilor, provocate de înghiţirea ne dorită a aerului.

Forma NUK

Biberoanele şi suzetele sunt mult mai unicale decât v-aţi putea imagina. Ele se deosebesc prin formă, funcţie şi mărime.

De ce biberoanele şi suzetele NUK nu sunt rotunde...

Forma NUK a fost elaborata în rezultatul unui şir de cercetări, efectuate de doctorul Miuller şi profesorul Balters. Forma biberonului NUK reprezintă forma mamelonului matern în timpul alăptării, de aceea suptul impune un efort din partea copilului. Daca aceasta nu se va întâmpla ar putea apărea dereglări în dezvoltarea cavitaţii bucale a copiilor.

Este importanta fiecare parte a tetinei

La fel ca şi în timpul alăptării partea plata a tetinei asigura lărgirea maxilarului de jos, deoarece limba este lipita de ambele părţi. Părtea mai îngusta a biberonului contribuie la lucrul cerului gurii. În aşa fel, în timpul suptului pe de o parte se antrenează maxilarul, iar pe de alta parte se micşorează riscul de a pătrunde aer în timpul înghiţirii şi apariţia colicilor.

Orificiu tetinei din aceste considerente este deplasată puţin mai în spate. Aceasta poziţie asigura pătrunderea corecta a alimentelor în gura copilului şi contribuie la o digestie mai buna.

Materiale

Tetinele pot fi fabricate din doua feluri de materiale: latex şi silicon

Ce materiale Veţi alege - depinde de gustul Dumneavoastră, dar trebuie să ţineţi cont de următoarele: latexul natural de cauciuc reprezintă prin sine un material rezistent, care nu întâmplător mulţi ani se utilizează la fabricarea biberoanelor pentru copii.

Latexul

Cauciucul vulcanizat, produs pe bază de latex de cauciuc natural are nişte însuşiri tipice deosebite de materialele sintetice.

Aceste însuşiri sunt foarte importante pentru biberoanele şi asigura siguranţa în utilizarea zilnica.

Trebuie de menţionat în deosebi aşa însuşiri ca: elasticitatea înaltă, rezistenţa impecabila, ecologic, lipsa capacităţii de electrizare. În afara de aceasta latexul nu atrage praful.

Siliconul

Siliconul reprezintă un material moale, elastic, rezistent la temperatura şi fără gust.

Deţine toate proprietăţile necesare pentru tetina: nu conţine substanţe nocive, rezistent la fierbere, fără miros, transparent, cu o suprafaţa netedă.

Important: Nu trebuie sa pierdem din vedere factorul de primejdie, în comparaţie cu tetinele din latex. Deoarece, spre deosebire de latex, siliconul e mai puţin elastic şi se rupe la cele mai mici deteriorări ale suprafeţei. Este o substanţa mai sensibila ca latexul, de aceea, la folosirea îndelungata a tetinelor din silicon, permanent trebuie de verificat dacă sunt deteriorări. în legătură cu aceasta, recomandam imediat să schimbaţi tetina din silicon dacă pe suprafaţa sunt zgârieturi, urme de muşcături etc.

Conceptul mărimilor

Mărimea tetinelor: la mărimea tetinelor trebuie sa atragem atenţie deja la cumpărare.

În decurs de câteva luni, faţa copilului se măreşte. De asemenea se măreşte şi gura.. Cercetările au demonstrat ca de la naştere gura se măreşte atât în lungime cit şi în lăţime.

Desigur, sunt doar câţiva milimetri, dar s-a constatat, că copii folosesc mai bine tetinele de câţiva centimetri, decât cele de mărime standard.

NUK propune tetine, care "cresc" odată cu copilaşul.

Tetina ortodontică de mărimea 1 este concepută pentru sugari de la 0 la 6 luni.

Tetina din latex NUK de mărimea 2 este conceputa pentru copii de la 6 luni, tetina din silicon NUK de mărimea 2 - pentru copii de la 6 la 18 luni.

Suzetele NUK colorate în diferite culori aprinse sunt de trei mărimi pentru fiecare vârsta: mărimea 1 - de la 0 la 6 luni, mărimea 2 - de la 6 la 18 luni, mărimea 3 de la 18 luni.

Vă rugăm, să atrageţi atenţie: mărimea tetinei trebuie aleasă individual în dependenţă de dezvoltarea copilaşului. Lăsaţi copilul sa decidă ce mărime i se potriveşte mai bine. Ca regula, copii ştiu mai bine de ce au nevoie.

Mărimea orificiilor

Fiecare mâncare este deosebită

Orificiile tetinelor NUK sunt diferite şi sunt concepute pentru un anume tip de mâncare, în acelaşi rând şi pentru laptele matern. Există trei mărimi ale orificiilor (S - mici, M - medii, L - mari).

Caracteristicile dimensiunilor orificiilor la tetinele NUK

Mărimea orificiilor (S, M sau L) sunt marcate în partea de jos a tetinei, sub supapa NUK Air System.

S orificiu mic pentru hrana lichidă(laptele matern, ceai, apă)
M orificiu mediu pentru lapte
L orificiu mare (silicon) pentru produsele
alimentare dense
L orificiu sub formă de cruce (latex) pentru produsele
alimentare dense

Curăţarea şi dezinfectarea

Pregătirea preliminară

Toate piesele, predestinate dezinfectării trebuie spălate preventiv. Este foarte important deoarece doar suprafeţele curate pot fi dezinfectate. Nu e de ajuns să clătiţi tetina cu apa deoarece chiar şi mici porţiuni de mâncare pot provoca bacterii periculoase.

E mai bine să curăţaţi în felul următor:

  • După alimentare toate piesele să le spălaţi bine cu apa.
  • Partea interioara şi cea exterioara trebuie spălată cu sare şi de scurs bine.
  • După care să mai clătiţi odată tetina cu apa. Spălaţi foarte bine pentru a elimina toate reziduurile alimentare.

Dezinfectarea

După ce toate piesele au fost spălate, ele pot fi dezinfectate în sterilizatorul cu aburi NUK.

Tetina şi discurile biberonului se introduc în sterilizator în secţiunea pentru detalii mici, după care biberonul se pune în partea de jos, astfel ca jetul de aburi să se răspândească uniform. Apoi, rezervorul sterilizatorului se umple cu apă.

Rămâne doar să conectaţi dispozitivul. Peste 10 minute toate detaliile se sterilizează în mod natural datorita jetului de aburi la 95°C, după care dispozitivul se deconectează.