TOTUL DESPRE NUK       PRODUSE NUK        DESERVIRE       BIBLIOTECA       CONTACTE                                   RU   RO            

Suzete

Forma NUK

Tetinele şi suzetele sunt mai unicale decât credeţi. Acestea diferă ca formă, funcţie şi mărime.

De ce tetinele şi suzetele NUK nu sunt rotunde?

Forma NUK a fost conceputa în urma cercetărilor doctorului Muller şi profesorului Balters. Forma tetinei NUK repetă forma mamelonului matern, de aceea în timpul alimentarii, copilul trebuie sa depună efort pentru ca a scurge lichidului. Daca scurgerea decurge fără ca copilul sa depună efort, aceasta poate duce la o dezvoltare anormala a orificiului bucal.

Sunt importante fiecare detalii.

Ca şi alimentara naturala, partea îngusta a tetinei asigură lărgirea maxilarului de jos, deoarece limba strânge ambele părţi. Partea îngustă a tetinei ajută la funcţionarea cerului gurii. În aşa fel, pe de o parte, se antrenează maxilarul, pe de alta parte, se micşorează riscul de apariţie a colicilor, cauzaţi de înghiţirea aerului.

Orificiu tetinei este intenţionat deplasată puţin înapoi. Aceasta amplasare asigura o alimentare corectă şi ameliorează digestia.

Sistema NUK Air System

... si copilul se simte mai bine.

La sugerea lichidului, în biberon se formează o presiune. De aceea, când copilaşul suge, el înghite aer ce duce la apariţia disconfortului. Toate tetinele NUK au sistema NUK Air System, care reglementează presiunea din biberon şi reduce apariţia colicilor ce apar cu înghiţirea aerului.

Materiale

Tetinele pot fi fabricate din doua feluri de materiale: latex şi silicon

Ce materiale Veţi alege - depinde de gustul Dumneavoastră, dar trebuie sa ţineţi cont de următoarele: latexul natural de cauciuc reprezintă prin sine un material rezistent, care nu întâmplător mulţi ani se utilizează la fabricarea biberoanelor pentru copii.

Latex

Cauciucul vulcanizat, produs pe baza de latex de cauciuc natural are nişte însuşiri tipice deosebite de materialele sintetice.

Aceste însuşiri sunt foarte importante pentru biberoanele şi asigura siguranţa în utilizarea zilnica.

Trebuie de menţionat în deosebi aşa însuşiri ca: elasticitatea înaltă, rezistenţa impecabila, ecologic, lipsa capacităţii de electrizare. În afara de aceasta latexul nu atrage praful.

Silicon

Siliconul reprezintă un material moale, elastic, rezistent la temperatura şi fără gust.

Deţine toate proprietăţile necesare pentru tetina: nu conţine substanţe nocive, rezistent la fierbere, fără miros, transparent, cu o suprafaţa netedă.

Important: Nu trebuie să pierdem din vedere factorul de primejdie, în comparaţie cu tetinele din latex. Deoarece, spre deosebire de latex, siliconul e mai puţin elastic şi se rupe la cele mai mici deteriorări ale suprafeţei. Este o substanţă mai sensibilă ca latexul, de aceea, la folosirea îndelungată a tetinelor din silicon, permanent trebuie de verificat dacă sunt deteriorări. În legătură cu aceasta, recomandăm imediat să schimbaţi tetina din silicon dacă pe suprafaţa sa sunt zgârieturi, urme de muşcături etc.

Conceptul mărimilor

Mărimea tetinelor: la mărimea tetinelor trebuie sa atragem atenţie deja la cumpărare.

În decurs de câteva luni, faţa copilului se măreşte. De asemenea se măreşte şi gura. Cercetările au demonstrat ca de la naştere gura se măreşte atât în lungime cit şi în lăţime.

Desigur, sunt doar câţiva milimetri, dar s-a constatat, că copii folosesc mai bine tetinele de câţiva centimetri, decât cele de mărime standard.

NUK propune tetine, care "cresc" odată cu copilaşul.

Tetina ortodontică de mărimea 1 este concepută pentru sugari de la 0 la 6 luni.

Tetina din latex NUK de mărimea 2 este conceputa pentru copii de la 6 luni, tetina din silicon NUK de mărimea 2 - pentru copii de la 6 la 18 luni.

Suzetele NUK colorate în diferite culori aprinse sunt de trei mărimi pentru fiecare vârsta: mărimea 1 - de la 0 la 6 luni, mărimea 2 - de la 6 la 18 luni, mărimea 3 de la 18 luni.

Va rugam, să atrageţi atenţie: mărimea tetinei trebuie aleasă individual în dependenţă de dezvoltarea copilaşului. Lăsaţi copilul sa decidă ce mărime i se potriveşte mai bine. Ca regulă, copii ştiu mai bine de ce au nevoie.

Suzete

Suzetele ortodontice NUK contribuie la dezvoltarea corecta a maxilarului.

Există suzete cu inele speciale şi fără inele.

Suzetele cu inele au un capăt special de care este fixat un inel. Astfel copilul de sine stătător poate apuca inelul şi sa scoată suzeta din gură.

Suzetele fără inel pentru adormire. Cu o forma anatomica ce reduce presiunea asupra maxilarului şi limbii.

Dacă totuşi suzeta apasă pe maxilar şi limbă, noi recomandăm să folosiţi suzeta cu inel.