TOTUL DESPRE NUK       PRODUSE NUK        DESERVIRE       BIBLIOTECA       CONTACTE                                   RU   RO            

Tetine şi biberoane

Ce trebuie să ştiţi despre teine din latex?

De mulţi ani, tetinele NUK apreciate ca "foarte bune" în cadrul "Öko-test" (revista germană pentru consumatori, care a efectuat oco-teste). Cu toate acestea, în numărul 8/2005 rezultatele testului au fost nu atât de optimiste. Şi totuşi, problema nu este în produsele NUK, a căror calitate nu s-a schimbat. Criteriile de producţie au rămas neschimbate. Mai mult decât atât, nu au existat descoperiri în acest domeniu. Motivele sunt ascunse în schimbarea de politică a revistei: reguli noi cu privire la riscul potenţial. Această politică a adus la revistă un climat de neîncredere generală - neîncredere ne justificată.

Garanţie: toate tetinele NUK din latex sunt inofensive şi corespund tuturor cerinţelor.

Conform standardelor, nitrosablina se consideră dăunătoare în cazul, în care concentraţia este mai mare de 100 mg/kg. Mai mult, la 100 mg/kg produsul nu este încă considerat dăunător, deoarece chiar şi cele mai avansate testări nu pot identifica cantitatea exactă de nitrosablină cu până la 100 mg/kg. În produsele noastre concentraţia de nitrosablină nu depăşeşte norma. Întotdeauna am verificat produsele noastre în laboratoare independente.

Desigur, noi nu am stat cu mâinile în solduri: am efectuat în instituţiile de cercetări recunoscute teste similare cu produsele de la firmele concurente. În magazinele de vânzare cu amănuntul, am cumpărat o varietate de produse a firmelor concurente şi am supus-o unei multitudine de testări la diferite niveluri.

Institutul Fresenius şi Iskonlab au reafirmat, că biberoanele noastre sunt în conformitate cu Oco-testare. Iskonlab a stabilit prezenţa a 11 şi 64 de particule/miliard de nitrosablină. În biberoanele NUK cantitatea de nitrosablină nu ajunge nici la 50 part/mlrd. Iskonlab, în principiu, nu a găsit în NUK nitrosablină.

Îndrăznim să menţionăm: nitrosablina este prezentă în multe alimente, dar în formă pură ea nu este cancerogenă. Ca să fie cancerogenă, este necesară o reacţie chimică. Deci tetinele NUK din latex, nu sunt dăunătoare sănătăţii.

Suzetele NUK din latex nu dăunează sănătăţii.

Multe produse conţin o anumită cantitate de amine secundare de origine organică, inclusiv dimetilamină. Mâncând o porţie de peşte, putem înghiţi până la 10 mg de amină secundară. Acest lucru este echivalent cu 20000 biberoane supte no-stop timp de 55 de ani (în fiecare zi – biberoane noi).

Aceste informaţii ar trebui astăzi să sublinieze nivelul de inofensivitate a biberoanelor NUK.

Simptoame alergice la latex.

Studii regulate prin metoda Lowry's au arătat, că tetinele din latex MAPA au în jur de 10 şi 30 mg/kg. Aşa cum am stabilit deja, metoda de testare de mai sus poate fi inexactă, atunci când vine vorba de concentraţii mici de substanţă. Iată de unde avem astfel de rezultate. Din cauza acestui fapt, de mai mulţi ani noi am testat biberoanele din latex la prezenţa substanţelor alergice din punct de vedere imunologic.

Rezultatele nu au depistat substanţe alergice, iar prin aceasta se justifică reputaţia noastră de 50 de ani.

Am făcut o analiză comparativă, chiar şi în acest domeniu. Ia a confirmat încă o dată faptul, că biberoanele NUK nu cauzează alergii.

De data aceasta pe lângă cercetarea nivelului de proteine extractibile, cantitatea care nu depăşea 10 mg/m3 (limită pentru acest test) în toate produsele testate, a fost efectuat un test comun pentru depistarea substanţelor alergice (rezultat: substanţelor alergice nu au fost depistate). În plus, am efectuat un test suplimentar, pentru a identifica substanţe alergice în latex. Nu s-au depistat substanţe alergice.

Părinţii copiilor alergici (atopici) ar trebui să ştie faptul că, chiar biberoanele din latex, care conţin mai puţin de 30 mg/kg de proteine sunt nesigure pentru persoanele cu alergii la latex. Sincer să vorbim, produsele din latex, în condiţii de siguranţă pentru persoanele cu alergii la latex, pur şi simplu nu există. Acesta este motivul pentru toţi producătorii de tetine din latex, că ei sunt obligaţi, în temeiul legii Institutului de Stat de Evaluare a Riscurilor din Germania, să scrie pe ambalaj: "Fabricat cu latex, cauciuc natural, care poate provoca reacţii alergice.

Prin ce tetinele din latex se deosebesc de cele din silicon?

Tetinele NUK din latex sunt fabricate din latex natural - un material natural de înaltă calitate. Latexul este un material ce serveşte mult timp. Este foarte rezistent, nu permite fisurilor să se extindă şi este foarte elastic. Deoarece latexul este un material natural, grăsimile, ce se conţin în produsele alimentare, îl pot distruge. Produsele din latex trebuie să fie cu atenţie depozitate departe de lumina directă a soarelui. În conformitate cu regula nescrisă la fiecare 4-6 săptămâni tetina din latex trebuie să fie schimbată, şi desigur, este timpul să fie aruncată, în cazul în care acesta a devenit lipicioasă.

Tetinele NUK din silicon sunt fabricate din materiale de înaltă calitate. Siliconul transparent, este rezistent la căldură. Chiar şi la lumina directă a soarelui şi contactul direct cu grăsimea nu distruge materialul. Cu toate acestea, siliconul este predispus mai uşor la zgârieturi. Prin urmare, tetinele din silicon ar trebui să fie schimbate la primul defect: urme de dinţi, etc. De aceea tetinele NUK din silicon se produc numai de mărimea 1 şi 2.

Alegerea materialului depinde de gustul şi preferinţele fiecăruia. Vă puteţi oricând schimba decizia. Dacă de la bun început copilul va refuza tetina din latex, datorită gustului său specific, pur şi simplu trebuie să-l fierbeţi în lapte timp de 3 minute. Aceasta îi va înlătura gustul specific, dar tetina se va deteriora mai repede din cauza grăsimii, care se conţine în lapte.

Va încăpea, oare, biberonul NUK First Choice, în sistemul de încălzire şi de sterilizare cu abur de marca NUK?

A fost îmbunătăţită calitatea aparatului de sterilizare cu aburi NUK - acum puteţi plasa în el 6 biberoane. După modificare a apărut spaţiu suficient şi pentru biberoane obişnuite NUK şi pentru biberoane NUK First Choice.

În cazul în care încălzitorul nu are un recipient suplimentar, vă rugăm să ne contactaţi. Vom încerca să vă ajutăm.

Are NUK şi alte biberoane şi tetine, în afară de seria First Choice?

Seria noastră de biberoanele NUK First Choice este un supliment la biberoanele NUK existente. Experţii recomandă utilizarea lor de (moaşe, medici pediatri, etc), după ce au fost testate de mame. Tetinele noastre "vechi", adică tetinele standard şi biberoanele care respiră, vor fi şi mai departe accesibile pe piaţa largă.

Cum să ne învăţăm să distingem orificiile la tetinele NUK?

Caracteristicile dimensiunilor orificiilor la tetinele NUK

Mărimea orificiilor (S, M sau L) sunt marcate în partea de jos a tetinei, sub clapeta NUK Air System.

Semnele de litere corespund diferitor mărimi ale orificiilor.

S

orificiu mic

pentru hrana lichidă(laptele matern, ceai, apă)

M

orificiu mediu

pentru lapte

L

orificiu mare (silicon)

pentru produsele alimentare dense

L

orificiu sub formă de cruce (latex)

pentru produsele alimentare densă

Notă:
În modelele noastre anterioare de ”tetine clasice”, am folosit o altă scară de mărimi.

Tetina NUK din latex...

Pentru lichid nu prea dens (orificiu mic) este marcată cu litera "T", în partea din faţă a supapei.

Pentru lapte (orificiu mediu) nu este marcat.

Pentru alimente mai dense (orificiu mare) - secţiune transversală.

Tetina NUK din Silicon...

În partea de jos este marcat un cerc.

Pentru un lichid dens – umbrit un sfert.

Pentru lapte - umbrit jumătate.

Pentru produsele alimentare mai dense - umbrit integral.

Tetinele respirabile NUK au devenit lipicioase. De ce s-a întâmplat aceasta?

Noi am pregătit pentru dumneavoastră un articol. Sperăm să Vă intereseze.

Tetina NUK din latex, devine lipicioasă se umflă - aveţi în faţă simptoame tipice, care semnalizează faptul, că este timpul să aruncaţi tetina. Ele apar exact după 4 săptămâni de utilizare. Cauze: tetinele NUK din latex sunt produse din latex natural de înaltă calitate.

Termenii de utilizare a tetinelor depind de următoarele condiţii. Alimentele şi chiar saliva copilului joacă un rol important aici. Grăsimile alimentare uzează mai repede tetina. Impactul luminii directe sau căldurii pot deteriora materialul natural.

Sfat: Păstraţi tetina într-un loc întunecat şi rece.

Fierberea de lungă durată sau oala cu presiune pot deteriora tetina până la data de expirare a termenului. Tetinele clătite trebuie sterilizate sau fierte într-o cratiţă obişnuită timp de 3 minute. Nu uitaţi că tetina se pune în apă clocotită.

Toate tetinele NUK trec în mod regulat teste riguroase.

De produsele noastre beneficiază oameni din întreaga lume - e cea mai bună dovadă a calităţii acestora.

Biberonul şi-a pierdut din culoare. De ce?

Biberoanele NUK produse din policarbonat, nu prezintă nici un pericol pentru sănătatea copilului Dumneavoastră. Ele pot fi folosite şi pentru produse alimente. Este confirmat oficial acest fapt.

Materialul este adecvat pentru produsele alimentare pentru copii, dar nu este compatibil cu toate tipurile de băuturi pentru copii. De la unele tipuri de ceai, cum ar fi Fenhel, suprafaţa sticluţei se face aspră şi se decolorează .

Sfat: Nu lăsaţi ceaiul pentru o lungă perioadă de timp în biberon şi întotdeauna spălaţi-l bine după utilizare.

Pot eu să încălzesc biberoanele cu alimente sau băuturi în cuptorul cu microunde?

Vă recomandăm cu insistenţă: să nu încălziţi sau să sterilizaţi biberoanele, de asemenea tetinele şi suzetele în cuptorul cu microunde.

Mai mult decât atât, cuptorul cu microunde poate deteriora grav biberoanele din plastic, până la deformarea acestora. Materialul se deteriorează mult mai rapid, apar crăpături, iar apoi biberoanele se pot sparge.

Nu uitaţi, că utilizarea incorectă a unui cuptor cu microunde poate duce la arsuri grave sau opărirea intestinului la copil. Produsele alimentare se încălzesc ne uniform: într-un loc pot fi fierbinţi, iar în altul – doar un pic calde.

Încălzit până la fierbere lichidul începe doar să scoată bule când acesta este eliminat din cuptor. Iată de ce lichidul trebuie să fie lăsat să se răcească înainte de a deschide uşa cuptorului cu microunde. În plus, conţinutul biberonului încălzit poate să curgă pe Dumneavoastră sau pe copil.

Pot spăla biberoanele NUK în maşina de spălat vase?

De regulă, biberoanele NUK din PC (policarbonat) nu pot fi puse în maşina de spălat vase. Materialul poate fi fiert: chiar şi la 97° C, acesta îşi păstrează proprietăţile sale rezistente la căldură.

Detergenţii sunt prea duri şi pot deteriora, nu numai vopselele, dar şi materialul în sine. De la acţiunea lor produsul se distruge mai uşor. De aceea nu recomandăm curăţarea biberoanelor NUK în maşina de spălat.

Cum este mai bine să bei din paharul-instructor NUK?

Deşi nu este uşor, vom încerca să explicăm exact modul în care copilul dumneavoastră ar trebui să bea din paharul-instructor de hrănire.

În timp ce se bea, marginea rotundă ar trebui să arate la nasul copilului Dumneavoastră. Partea cu colţ - spre bărbie. Dacă faceţi totul bine, inscripţia NUK va fi inversată.

De ce cănile Magic NUK se sparg atât de repede?

Nu uitaţi: cănile magice NUK Magic Cup sunt concepute în mod special pentru a-i învăţa pe copii să nu stropească cu lichid, atunci când beau. Ele nu sunt concepute pentru a suge mult timp. Pentru a funcţiona în mod corespunzător şi pentru a evita leziunile, am folosit un material mai moale. El se deteriorează mult mai uşor cu ajutorul dinţilor. Vă recomandăm să folosiţi NUK Magic Cup numai pentru băut, n-o lăsaţi copiilor pentru o perioadă lungă de timp. Daca veţi curăţa cana cu perii aspre, de asemenea puteţi deteriora supapa patentată. Supapa constă dintr-un disc subţire elastic pus în tăietură. Datorită lui lichidul poate pătrunde numai în timpul suptului. Spălarea minuţioasă poate mări tăietura, presiunea va scade, iar lichidul se va scurge. Din aceleaşi motive nu ar trebui să deschideţi cana cu obiecte tari: materialul moale se poate deforma şi cana nu va mai fi ermetică.

Materialul este inofensiv, dar termenul de servire este prea limitat şi procesul de degradare poate fi accelerat cu ajutorul detergenţilor concentraţi, maşinilor de spălat vase şi chiar a sucurilor de fructe acide.

Sfat: Imediat după utilizare spălaţi NUK Magic Cup cu apă caldă şi săpun. Nici un fel de detergent concentrat pentru spălat vase, nici un fel de maşină de spălat vase. Luaţi o cârpă moale sau un burete, şi fără să presaţi ştergeţi cu mişcări circulare deplasându-vă în direcţia supapei.

De ce se dezechilibrează cana plină NUK First Choice?

Nu uitaţi, că cana de băut NUK First Choice nu trebuie să curgă. Scopul ei este de a învăţa copiii să sugă independent. Baza grea păstrează echilibrul, astfel încât este mai uşor de a o pune pe masă. Dar atunci când cana este plină, ea îşi pierde echilibrul. Pentru asta, cana ar fi trebuit să aibă o bază mult mai grea, iar copilul pur şi simplu n-ar putea s-o ridice.

Sfat: Dacă aveţi nevoie de cană, care să nu curgă, va putem oferi Magic Cup NUK cu un sistem complex de protecţie împotriva scurgerii.

De ce lichidul într-un termos NUK se răceşte repede?

Nu uitaţi că mărfurile pentru copii nu se pot compara ca şi produsele pentru adulţi. Din motive de securitate, în corpul termosului NUK pentru copii este instalat un container din plastic rezistent la lovituri. Prin urmare, este potrivit pentru copii, dar lichidul în plastic se răceşte mai repede decât într-un recipient de sticlă.

Rata de răcire depinde de cit de plin este termosul. Mai puţin lichid în termos, mai repede se răceşte.

Sfat: Nu uitaţi să clătiţi termosul cu apă fierbinte înainte de utilizare şi turnaţi în el numai lichid foarte fierbinte (ceai de 95 de grade, lapte de 60 de grade)! Astfel, chiar şi după mai multe ore veţi avea o temperatură acceptabilă a lichidelor. Verificaţi întotdeauna temperatura alimentelor înainte de a le da copilului dumneavoastră.

Dacă aveţi de gând să ieşiţi în stradă, protejaţi termosul de frig.